Sposób przygotowania:
Naleśniki-przepis podstawowy
Wbić do miski jajko,dodać mleko i energicznie wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem.Następnie dodawać powoli mąkę i dalej mieszać.Na koniec dodać cukier puder i aromat lub cukier waniliowy.Ciasto ma mieć lejącą konsystencję. Wstawić ciasto do
lodówki na około godzinę.Rozgrzać patelnię skropić odrobiną oleju,gdy patelnia będzie gorąca wyląć małą łyżką do zupy ciasto na patelnię jednocześnie obracać nią aby ciasto rozlało się równo na całej powierzchni.Smażyć z obu stron na złoty kolor.Z tej porcji wychodzi 6 cienkich naleśników Podawać z różnymi dodatkami.
lodówki na około godzinę.Rozgrzać patelnię skropić odrobiną oleju,gdy patelnia będzie gorąca wyląć małą łyżką do zupy ciasto na patelnię jednocześnie obracać nią aby ciasto rozlało się równo na całej powierzchni.Smażyć z obu stron na złoty kolor.Z tej porcji wychodzi 6 cienkich naleśników Podawać z różnymi dodatkami.