nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Naleśniki razowe ze szpinakiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki razowe ze szpinakiem.

Naleśniki razowe ze szpinakiem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki razowe ze szpinakiem.

 

  • Naleśniki z mojego przepisu - podwoić porcję!
  • https://gotujmy.pl/nalesniki-z-maka-razowa,przepisy,192788.html

 

  • Nadzienie szpinakowe:
  • op. mrożonego szpinaku (w liściach)
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju

 

  • 1 kulka mozarelli
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki razowe ze szpinakiem.
Przygotowujemy 6 naleśników. Szpinak przesmażamy na oleju, gdy woda wyparuje, dodajemy czosnek, doprawiamy i chwilę dusimy. Przekładamy do miseczki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do szpinaku. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz szpinakowy i zwijamy w ruloniki. Podgrzewamy w mikrofali, by ser w środku się rozpuścił. Podajemy z sosem czosnkowym.
Naleśniki razowe ze szpinakiem.
Przygotowujemy farsz szpinakowy z jajkiem i mozarellą.
Naleśniki razowe ze szpinakiem.
Farsz nakładamy na naleśniki, a następnie je rolujemy.