Jasnozielona

Jasnozielona

Kucharz
[Przepisów: 3]

Naleśniki rozgrzewające

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki idealne na jesienne popołudnia: dynia, pomarańcza, imbir i cynamon rozgrzeją każdego nawet po najdłuższym spacerze i zadowolą podniebienie każdego niejadka :)

Naleśniki rozgrzewające

Składniki:

Naleśniki rozgrzewające

 

  • Naleśniki:
  • 200 gramów mąki, 4 jajka, sól, 500 mililitrów mleka, olej do smażenia
  • Nadzienie:
  • 300 gramów dyni, 250 gramów serka mascarpone, 1 pomarańcza, imbir, cynamon, 1 owoc granatu (mały)
  • Kakao do posypania

Sposób przygotowania:

Naleśniki rozgrzewające
Dynię obrać a następnie posiekać, pomarańczę obrać z białej skórki i pokroić. Na suchej patelni smażyć dynię wraz z pomarańczą oraz drobno startym imbirem (dałam około 1cm). Na koniec smażenia dodać cynamon. Całość zblendować. Po ostudzeniu masę połączyć z serkiem mascarpone. Mąkę, jajka, mleko oraz szczyptę soli dokładnie wymieszać. Naleśniki smażyć z dwóch stron na odrobinie oleju. Naleśniki smarować masą, zwinąć w rulonik, posypać obficie kakao i dekorować pestkami granatu.