hubertxd

hubertxd

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Naleśniki rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tym daniem możemy zastąpić zyskującą ostatnio na popularności meksykańską tortillę.

Naleśniki rybne

Składniki:

Naleśniki rybne

 

  • 50 dag filetów z dorsza
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 ogórki kwaszone
  • 1 łyżka oleju
  • 2 duże czerwone cebule
  • 6 pomidorów
  • ostra papryka w proszku
  • 8 gotowych naleśników

Sposób przygotowania:

Naleśniki rybne
Rybę opłukujemy, następnie suszymy.
Siekamy drobno.
Rozgrzewamy na patelni olej, obsmażamy rybę, dodajemy odsączoną kukurydzę i pokrojone w plastry ogórki.
Całość podgrzewamy na małym ogniu, mieszając, przez 10 minut.
Doprawiamy ostrą papryką i dodajemy posiekaną cebulą oraz pokrojone w plastry pomidory.
Dobrze mieszamy i podgrzewamy.
Nadziewamy naleśniki i zwijamy na tzw. "sajgonkę", a potem wstawiamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

Tagi:

naleśniki