Sposób przygotowania:
Naleśniki Suzette
Jajka, mleko i roztopione masło mieszamy dodając odrobinę soli i cukru, dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Odstawiamy na kilka minut. Następnie smażymy naleśniki na lekko posmarowanej olejem patelni. Pomarańcze sparzyć wrzącą wodą. Przy pomocy zestera zrobić zesty (wiórki - lub obrać pomarańczę z białej skórki i pokroić tylko tą pomarańczową) ze skórki, następnie obrać pomarańczę tak żeby było widać miąższ i wycinamy segmenty między poszczególnymi membranami owocu. Na suchą patelnię wsypujemy cukier brązowy, stawiamy na palnik i przygotowujemy karmel, dodajemy miód, zesty, po minucie karmelizowania zestów dolewamy sok z pomarańczy, następnie filety z pomarańczy i redukujemy sos do uzyskania gęstości miodu, wkładamy porcję naleśników na sos znajdujący się na patelni, cały czas podgrzewając, dolewamy likier, podpalamy, w ten sposób naleśniki będą miały aromat likieru. Ze śmietany i cukru przygotowujemy bitą śmietanę. Naleśniki podajemy na głębokich talerzach ozdabiając bitą śmietaną.