Sposób przygotowania:
Naleśniki szpinakowe z serkiem
Szpinak wyjąć z zamrażarki i rozmrozić. Składniki na ciasto naleśnikowe ubić w dużej misie trzepaczką sprężynową, dodając m.in. szpinak jako jeden z ważnych produktów, a także trochę wody mineralnej gazowanej. Na patelni rozpuścić trochę tłuszczu z kostki i wlewać ciasto małą wazówką, rozprowadzając je po całej patelni. Smażyć z 1-2 min. z obu stron i zsuwać na odwrócony talerzyk. Następnie na plackach naleśnikowych rozprowadzić serek "Filadelfię" oraz zwinąć w koperty. Na patelni rozgrzać większą ilość margaryny i na skwierczący tłuszcz kłaść naleśniki z nadzieniem, choć można nawet jeść i bez powtórnego smażenia wedle upodobań. Koperty naleśnikowe podawać na półmisku lub od razu na płaskich talerzach po uprzednim odsączeniu.