Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Naleśniki z budyniem i bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Fajny pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.

Naleśniki z budyniem i bananami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z budyniem i bananami

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1,5 szkl mleka
  • 1 op cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 małe jajko
  • ok. 1-1,5 szkl mąki
  • Dodatkowo:
  • 1 op budyniu waniliowego
  • 2 szkl mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 dojrzałe banany
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Naleśniki z budyniem i bananami
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do mleka dodajemy cukier, sól, jajko oraz mąkę. Dokładnie wszystko razem łączymy, aby nie było grudek. Naleśniki smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Budyń z cukrem gotujemy według przepisu na opakowaniu. Chwilę studzimy. Usmażone naleśniki smarujemy budyniem. Następnie na budyniu układamy plasteki banana i zwijamy. Gotowe naleśniki oprószamy cukrem pudrem.
Naleśniki z budyniem i bananami
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do mleka dodajemy cukier, sól, jajko oraz mąkę. Dokładnie wszystko razem łączymy, aby nie było grudek.
Naleśniki z budyniem i bananami
Naleśniki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Naleśniki z budyniem i bananami
Budyń z cukrem gotujemy według przepisu na opakowaniu. Chwilę studzimy.
Naleśniki z budyniem i bananami
Usmażone naleśniki smarujemy budyniem. Następnie na budyniu układamy plasteki banana i zwijamy. Gotowe naleśniki oprószamy cukrem pudrem.