Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Naleśniki z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki na śniadanie z dżemem

Naleśniki z dżemem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z dżemem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dżemem
Ciasto naleśnikowe: Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać szczyptę soli, mleko i wodę. Dobrze rozrobić ciasto naleśnikowe mikserem. Ciasto powinno być gęstości śmietany, gdy będzie za ścisłe dodać więcej wody. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć naleśniki na złoty kolor. Gotowe naleśniki smarować dżemem jagodowym, składać w chusteczkę.
Naleśniki z dżemem
Przygotowywanie z podanych składników ciasta naleśnikowego
Naleśniki z dżemem
Pieczenie naleśników na dobrze rozgrzanym tłuszczu

Tagi:

jajko jajka