Sposób przygotowania:
Naleśniki z dżemem i serkiem waniliowym
1. Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko, wode i sól. Wszystkie składniki zmiksować
2. Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni, na małej ilości masła lub oleju roślinnego.
3. Usmażone naleśniki posmarowac jedna łyżką stołową dżemu oraz serkiem homogenizowanym.
*Naleśniki z nadzieniem można składać w trójkąty lub zwijać w rulony.
* Podawać np. z dodatkiem bitej śmietany lub kwaśnej i gęstej śmietany.
2. Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni, na małej ilości masła lub oleju roślinnego.
3. Usmażone naleśniki posmarowac jedna łyżką stołową dżemu oraz serkiem homogenizowanym.
*Naleśniki z nadzieniem można składać w trójkąty lub zwijać w rulony.
* Podawać np. z dodatkiem bitej śmietany lub kwaśnej i gęstej śmietany.