kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne naleśniki nadziewane kaszą jęczmienną, brokułem i pieczarkami

Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej

 

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej
Na samym początku gotujemy kaszę jęczmienną i kalafior w osolonej wodzie. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w nieduże kawałki, podsmażamy razem z cebulką na patelni z odrobiną oliwy.Następnie dodajemy ugotowane różyczki brokułu i kaszę jęczmienną. Wszystko doprawiamy pieprzem i lekko razem dusimy nadal mieszając. W taki sposób uzyskujemy gotowy farsz do naleśników. Mąkę pszenną łączymy razem ze szklanką mleka. Dodajemy jajko i 1/4 szklanki wody wszystko razem dokładnie mieszamy do momentu aż nie będziemy już mieli żadnych grudek czyli jednolitą gładką masę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy naleśniki. W moim przypadku na średniej wielkości patelnie wylewałam 3/4 chochli masy na naleśniki. Gotowe naleśniki na ręcznikach papierowych odsączałam z tłuszczu a następnie faszerowałam i zawijałam. Na talerzu podawałam polane sosem czosnkowym. Smacznego!!
Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej
Etap pieczenia naleśników na niedużej ilości oliwy
Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej
Przygotowujemy farsz do naleśników z pieczarek brokułu i kaszy jęczmiennej
Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej
Od czasu do czasu w między czasie warto zamieszać masę na naleśniki
Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej
Następnie farsz zawijamy w nalesniki. Gotowe naleśniki podajemy z sosem czosnkowym