Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem z kaszy jęczmiennej
Na samym początku gotujemy kaszę jęczmienną i kalafior w osolonej wodzie. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w nieduże kawałki, podsmażamy razem z cebulką na patelni z odrobiną oliwy.Następnie dodajemy ugotowane różyczki brokułu i kaszę jęczmienną. Wszystko doprawiamy pieprzem i lekko razem dusimy nadal mieszając. W taki sposób uzyskujemy gotowy farsz do naleśników. Mąkę pszenną łączymy razem ze szklanką mleka. Dodajemy jajko i 1/4 szklanki wody wszystko razem dokładnie mieszamy do momentu aż nie będziemy już mieli żadnych grudek czyli jednolitą gładką masę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy naleśniki. W moim przypadku na średniej wielkości patelnie wylewałam 3/4 chochli masy na naleśniki. Gotowe naleśniki na ręcznikach papierowych odsączałam z tłuszczu a następnie faszerowałam i zawijałam. Na talerzu podawałam polane sosem czosnkowym. Smacznego!!
Konczi