Sposób przygotowania:
Naleśniki z fetą i szpinakiem.
Wsypujemy 3 szklanki mąki do miski ,następnie dodajemy 2 szklanki mleka oraz jajka .Wszystko powoli miksujemy na gładką masę dodając łyżeczkę cukru a potem szczyptę soli ,pod sam koniec wlewamy łyżkę oleju do ciasta i nadal miksujemy jeszcze jakiś czas aż w cieście znikną grudki. Gotowe ciasto na naleśniki odstawiamy.I w tym czasie wyjmujemy szpinak z paczki smażymy go na patelni aż się rozmrozi przyprawiamy solą ,pieprzem oraz dodajemy zmiażdżony czosnek.Smażymy jeszcze chwilę .W międzyczasie ser fetę rozdrabniamy na desce widelcem i dodajemy do szpinaku wszystko razem mieszamy. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki.Gotowe smarujemy szpinakiem z fetą i zawijamy w trójkąt. Pyszne i syte danie!