ona22

ona22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 43]

Naleśniki z fetą i szpinakiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszne dla wielbicieli szpinaku

Naleśniki z fetą i szpinakiem.

Składniki:

Naleśniki z fetą i szpinakiem.

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 1lub 2 jajka
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • ewentualnie pól szklanki wody jeśli ciasto jest za gęste

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z fetą i szpinakiem.
Wsypujemy 3 szklanki mąki do miski ,następnie dodajemy 2 szklanki mleka oraz jajka .Wszystko powoli miksujemy na gładką masę dodając łyżeczkę cukru a potem szczyptę soli ,pod sam koniec wlewamy łyżkę oleju do ciasta i nadal miksujemy jeszcze jakiś czas aż w cieście znikną grudki. Gotowe ciasto na naleśniki odstawiamy.I w tym czasie wyjmujemy szpinak z paczki smażymy go na patelni aż się rozmrozi przyprawiamy solą ,pieprzem oraz dodajemy zmiażdżony czosnek.Smażymy jeszcze chwilę .W międzyczasie ser fetę rozdrabniamy na desce widelcem i dodajemy do szpinaku wszystko razem mieszamy. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki.Gotowe smarujemy szpinakiem z fetą i zawijamy w trójkąt. Pyszne i syte danie!