Sposób przygotowania:
Naleśniki z jagodami i jabłkiem
Jajka wbić do garnka, dodać mleko, cukier oraz mąkę. Mikserem wszystko dokładnie wymieszać (ciasto ma być lejące).
Do miseczki dać jagody oraz obrane i starte na grubych oczkach jabłko, wsypać łyżeczkę cukru. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i wlewamy ciasto. Pieczemy cienkie placuszki z obu stron. Upieczone wykładamy na talerz, dajemy jagody z jabłkiem i zwijamy.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Do miseczki dać jagody oraz obrane i starte na grubych oczkach jabłko, wsypać łyżeczkę cukru. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i wlewamy ciasto. Pieczemy cienkie placuszki z obu stron. Upieczone wykładamy na talerz, dajemy jagody z jabłkiem i zwijamy.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.