Sposób przygotowania:
Naleśniki z jarmużem i kaszą jaglaną
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.
Jarmuż wypłukać, usunąć twarde końcówki. Zblanszować, ostudzić i zblendować.
Kaszę jaglaną wypłukać i ugotować do miękkości. Cebulę i czosnek robno pokroić. Zeszklić na tłuszczu. Dodać zblendowany jarmu i podsmazyć przez około 5 minut. Wymieszać z kaszą jaglaną, przecierem pomidorowym i przyprawami.
Na każdy naleśnik nałożyć 2 łyżki farszu i zwinąć. Dodatkowo obsmazyć naleśniki na rumiano.
Jarmuż wypłukać, usunąć twarde końcówki. Zblanszować, ostudzić i zblendować.
Kaszę jaglaną wypłukać i ugotować do miękkości. Cebulę i czosnek robno pokroić. Zeszklić na tłuszczu. Dodać zblendowany jarmu i podsmazyć przez około 5 minut. Wymieszać z kaszą jaglaną, przecierem pomidorowym i przyprawami.
Na każdy naleśnik nałożyć 2 łyżki farszu i zwinąć. Dodatkowo obsmazyć naleśniki na rumiano.