Sposób przygotowania:
Naleśniki z karmelowym sosem i bananami
CIASTO: Mleko wlewamy do miski. Dokładamy do niego pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Na przygotowaną, rozgrzaną patelnię wylewamy porcjami ciasto smażąc naleśniki. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Gotowe naleśniki składamy w trójkąty i porcjujemy po 3 na talerze. Polewamy sosem i podajemy. SOS: Na patelni rozpuszczamy cukier puder. Cały czas mieszamy. Gdy będzie już płynny, a jego kolor będzie brunatny dodajemy powoli śmietankę. Najlepiej rozpuszczony cukier zdjąć z ognia i po 1 łyżce dodawać śmietankę, cały czas mieszając ( w przeciwnym razie cukier może się zbrylić). Połączone składniki ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy cynamon i chwilkę razem podgrzewamy, by sos nabrał pożądanej konsystencji (lekko lejącej). Banany obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone dodajemy do sosu. Mieszamy. Sosem polewamy naleśniki. Dekorujemy melisą i podajemy