Szyman.

Szyman.

Kucharz
[Przepisów: 15]

Naleśniki z kaszą gryczaną i serem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny obiad dla całej rodziny. Szybki, prosty i oryginalny, nadaje się także na przyjęcia, świetny duet z czerwonym barszczem.

Naleśniki z kaszą gryczaną i serem.

Składniki:

Naleśniki z kaszą gryczaną i serem.

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kaszą gryczaną i serem.
Do miski wsyp mąkę, dodaj mleko i wodę, dokładnie wymieszaj, dodaj jajka, sól i oliwę i wymieszaj ponownie aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany. Usmaż naleśniki (około 8 sztuk). Kaszę gryczaną ugotuj, wsyp do miski i wystudź. Dodaj rozdrobniony biały ser, sól i pieprz, wymieszaj. Nakładaj farsz na naleśniki (na jeden naleśnik 2-3 czubate łyżki stołowe). Składaj w trójkąty. Podsmaż z obu stron aż uzyskają rumiany kolor. Wlej jogurt do miski, dodaj rozgniecione ząbki czosnku, szczyptę soli i wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej naleśniki. SMACZNEGO!!!