jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Naleśniki z kremem Jagienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

naleśniki z kremem, uwielbiane przez dzieci

Naleśniki z kremem Jagienki

Składniki:

Naleśniki z kremem Jagienki

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kremem Jagienki
Do mąki dodać żółtka, mleko, sól i ubitą pianę z białek.
Smażyć naleśniki na mocno rozgrzanej patelni, wysmarowanej skórką od słoniny.
KREM;
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę, rozprowadzić śmietaną, wstawić naczynie z kremem do drugiego naczynia z wrzącą wodą i ubić krem trzepaczką do piany, aż zupełnie zgęstnieje.
Dodać cukier waniliowy i skórke otartą z cytryny.
Posmarować kremem naleśniki, zwinąć w rurkę i lekko obsmażyć na maśle.
Podawać gorące, posypane cukrem.

Tagi:

jajko jajka