Sposób przygotowania:
Naleśniki z kremem Jagienki
Do mąki dodać żółtka, mleko, sól i ubitą pianę z białek.
Smażyć naleśniki na mocno rozgrzanej patelni, wysmarowanej skórką od słoniny.
KREM;
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę, rozprowadzić śmietaną, wstawić naczynie z kremem do drugiego naczynia z wrzącą wodą i ubić krem trzepaczką do piany, aż zupełnie zgęstnieje.
Dodać cukier waniliowy i skórke otartą z cytryny.
Posmarować kremem naleśniki, zwinąć w rurkę i lekko obsmażyć na maśle.
Podawać gorące, posypane cukrem.
Smażyć naleśniki na mocno rozgrzanej patelni, wysmarowanej skórką od słoniny.
KREM;
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę, rozprowadzić śmietaną, wstawić naczynie z kremem do drugiego naczynia z wrzącą wodą i ubić krem trzepaczką do piany, aż zupełnie zgęstnieje.
Dodać cukier waniliowy i skórke otartą z cytryny.
Posmarować kremem naleśniki, zwinąć w rurkę i lekko obsmażyć na maśle.
Podawać gorące, posypane cukrem.