Sposób przygotowania:
Naleśniki z kremem orzechowym
Całe jajka zmiksować na puszystą masę razem z cukrem, dodać do nich resztę składników i miksować do uzyskania ciasto o jednolitej konsystencji. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażyć naleśniki na złoty kolor.
Mleko i cukier doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut, aż trochę się zredukuje, następnie dodać orzechy i po 3 minutach masło. Kiedy składniki się połączą krem zdjąć z ognia i przestudzić.
Naleśniki smarować kremem i składać na cztery lub zwijać. Czekoladę i mleko rozpuścić na parze. Naleśnika polać przed podaniem czekoladą. Smacznego :)
Mleko i cukier doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut, aż trochę się zredukuje, następnie dodać orzechy i po 3 minutach masło. Kiedy składniki się połączą krem zdjąć z ognia i przestudzić.
Naleśniki smarować kremem i składać na cztery lub zwijać. Czekoladę i mleko rozpuścić na parze. Naleśnika polać przed podaniem czekoladą. Smacznego :)