Sposób przygotowania:
Naleśniki z kremowym budyniem
Do miski wrzucamy przesianą mąkę dolewamy zimne mleko. Mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i szyptę soli. Całość mieszamy na jednolitą masę. W osobnej misce ucieramy jajka a następnie dodajemy do naleśnikowej masy. Dodajemy łyżkę oleju dzięki czemu naleśniki nie będą nam przywierać do patelni. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nalewamy jedną średnią chochlę ciasta i ruszamy patelnią tak aby ciasto rozlało się równomiernie po całej patelni. Czekamy aż z wierzchu naleśnika zniknie mokra masa i przewracamy go na drugą stronę. Smażymy jeszcze ok 2 minut i ściągamy. Przed każdym smażeniem następnego naleśnika dodajemy odrobinę oleju. Budyń możemy zrobić samemu bądź przygotować gotowy z torebki. Po usmażeniu naleśników i zrobieniu budyniu Smarujemy wzdłuż naleśnika budyniem następnie zawijamy, po czym gdy naleśnik pokryje mase budyniową smarujemy go dżemem malinowym i zawijamy do końca. Smacznego!