Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
1.Z mąki, mleka, jajka wody przygotowujemy ciasto, dodajemy szczyptę soli i bazylii. Pieczemy naleśniki; 2.Cebulę kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na oliwie. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sól, pieprz, bazylię i smażymy do miękkości, 3.Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni przyprawioną solą i przyprawą do kurczaka, dodajemy do usmażonych pieczarek. Dodajemy jeszcze groszek z marchewką, mieszamy dokładnie i jeszcze chwilę smażymy; 4.Farsz układamy na naleśnikach, posypujemy żółtym serem i zwijamy naleśniki, zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.