Sposób przygotowania:
nalesniki z kurczakiem i pieczarkami
Farsz:
Pokroić pietruszkę,seler, marchewkę w drobne paseczki ok 4mm d.ł 5 cm. Na patelnie wlać oliwę, włożyć warzywa, osolić, dusić ok 8 min dodać pokrojone pieczarki w plasterki, dusić do miękkości.
Na osobnej patelni smażymy pokrojona w małe kwadraciki pierś, dodajemy do warzyw, wlewamy śmietanę szczyptę ziół prowansalskich pozostawimy na ogniu jeszcze 5 min .
Farszem nadziewamy uprzednio zrobione naleśniki
Pokroić pietruszkę,seler, marchewkę w drobne paseczki ok 4mm d.ł 5 cm. Na patelnie wlać oliwę, włożyć warzywa, osolić, dusić ok 8 min dodać pokrojone pieczarki w plasterki, dusić do miękkości.
Na osobnej patelni smażymy pokrojona w małe kwadraciki pierś, dodajemy do warzyw, wlewamy śmietanę szczyptę ziół prowansalskich pozostawimy na ogniu jeszcze 5 min .
Farszem nadziewamy uprzednio zrobione naleśniki