Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem.
Naleśniki: jajka, mąkę, mleko i sól wrzucić do miski i zmiksować, aby nie było grudek. Jeśli masa będzie za gęsta można dodać trochę wody (najlepiej gazowanej). Na rozgrzanym oleju smażymy cieniutkie naleśniki. Farsz: Liście szpinaku zalać gorącą wodą. Na patelni zeszklić drobno posiekaną cebulkę, wrzucić odsączone liście szpinaku. Dodać serki topione oraz śmietanę (możemy zastąpić ją jogurtem naturalnym, jeśli chcemy by potrawa była bardziej dietetyczna!). Wszystko mieszamy i pilnujemy by składniki się nie przypaliły. Dodajemy pieprzu, vegety oraz gałki muszkatołowej według upodobań. Gotowy farsz rozsmarowujemy na naleśniku i zwijamy. Voila, smacznego :)
kwiatkibratki
Mikrula
Agutia