Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Naleśniki z meksykańskim farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Naleśniki podane z pysznym meksykańskim farszem to nietuzinkowy pomysł na obiad bądź na kolację. Idealne do odgrzania nawet następnego dnia.

Naleśniki z meksykańskim farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z meksykańskim farszem

 

  • naleśniki :
  • 1 szklanka mleka
  • niepełna szklanka mąki
  • sól
  • szczypta ziół
  • olej

 

  • farsz:
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 3 pomidory paprykowe
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki fasoli czerwonej
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona słodka
  • papryka mielona słodka
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • olej
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Naleśniki z meksykańskim farszem
Do miski wlewamy mleko dodajemy mąkę, sól i zioła oraz łyżkę oleju - mieszamy. Z ciasta smażymy na lekko natłuszczonej patelni naleśniki.Farsz: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę dodajemy mięso i przesmażamy, następnie dodajemy pomidory i całość podduszamy do 5 minut. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku solą pieprzem i paprykami. Na koniec dodajemy fasolkę, kukurydzę oraz natkę pietruszki, całość mieszamy.Na naleśniki nakładamy farsz i składamy w trójkąty, rulony lub koperty.
Naleśniki z meksykańskim farszem
Etap 1 do podsmażonej cebuli z mięsem dodajemy pomidory
Naleśniki z meksykańskim farszem
Etap 2 dodajemy czerwoną fasolę z puszki i mieszamy
Naleśniki z meksykańskim farszem
Etap 3 dodajemy kukurydzę z puszki i mieszamy
Naleśniki z meksykańskim farszem
Etap 4 dodajemy posiekaną natkę i doprawiamy