Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem mielonym, papryką i pieczarkamiETAP 1:
Cebulę, paprykę i oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę.
Przygotowujemy ciasto na naleśniki: wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i miksujemy. Ciasto odstawiamy.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę.
ETAP 3:
Dodajemy mięso mielone, smażymy. Dodajemy sól i pieprz. Następnie dodajemy pomidory z puszki. Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos się zagęści. Farsz doprawiamy solą,pieprzem, oregano i bazylią.
ETAP 4:
W czasie podgrzewania farszu smażymy naleśniki - wylewamy porcje ciasta na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię, gdy brzegi ciasta zbrązowieją i zaczną odstawać od brzegów patelni naleśnik przerzucamy i smażymy z drugiej strony.
ETAP 5:
Na usmażone naleśniki wykładamy farsz. Naleśniki składamy lub zwijamy w rulon.
Naleśniki można podawać z ketchupem. Można je także zapiec pod pierzynką z sera żółtego.