Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Miksujemy ciasto, następnie smażymy naleśniki na patelni. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki.
Paprykę kroimy w kostkę i również wrzucamy na patelnię.
Przyprawiamy warzywa i smażymy wszystko przez 5 minut. Później zdejmujemy z patelni. Znów rozgrzewany tłuszcz na patelni i wrzucamy mięso mielone. Przyprawiamy i smażymy kilka minut. Następnie łączymy z podsmażonymi wcześniej warzywami smażymy wszystko razem jeszcze przez 5 minut.
Zdejmujemy farsz z patelni. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i wrzucamy pokrojonego w plasterki pora. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy na małym ogniu przez kilka minut.
Przyprawiamy do smaku. Faszerujemy naleśniki, wkładamy do środka plasterek sera. Zawijamy. Układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym, na nie wykładamy sos z pomidorów i pora.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni i gdy się nagrzeje, wstawiamy danie. Pieczemy około 150-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy starty serem i dalej pieczemy jeszcze przez kilka minut, aż ser się roztopi.
Paprykę kroimy w kostkę i również wrzucamy na patelnię.
Przyprawiamy warzywa i smażymy wszystko przez 5 minut. Później zdejmujemy z patelni. Znów rozgrzewany tłuszcz na patelni i wrzucamy mięso mielone. Przyprawiamy i smażymy kilka minut. Następnie łączymy z podsmażonymi wcześniej warzywami smażymy wszystko razem jeszcze przez 5 minut.
Zdejmujemy farsz z patelni. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i wrzucamy pokrojonego w plasterki pora. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy na małym ogniu przez kilka minut.
Przyprawiamy do smaku. Faszerujemy naleśniki, wkładamy do środka plasterek sera. Zawijamy. Układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym, na nie wykładamy sos z pomidorów i pora.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni i gdy się nagrzeje, wstawiamy danie. Pieczemy około 150-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy starty serem i dalej pieczemy jeszcze przez kilka minut, aż ser się roztopi.