motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Naleśniki z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne naleśniki zrobione inaczej jak zawsze. Nadziane zostały farszem mięsnym oraz duszonymi pieczarek.

Naleśniki z mięsem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z mięsem i pieczarkami

 

  • CIASTO;
  • 1 szkl wody gazowanej
  • 1 szkl mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1,5 szkl mąki
  • sól do smaku
  • 3 łyżki oleju
  • FARSZ;
  • 40 dkg fileta
  • 50 dkg pieczarek
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • jarzynka

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem i pieczarkami
CIASTO; Jajko wbijamy do miski. Następnie roztrzepujemy. Dodajemy mleko. Mieszamy. Dodajemy szklankę wody i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę i dokładnie mieszamy. Dodajemy olej a na końcu cukier. Dokładnie wymieszane odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej. Dajemy trochę ciasta i smażymy. Następnie przewracamy na druga stronę i tak aż do końca przygotowanego ciasta. FARSZ; Fileta mielimy na grubych oczkach. Dodajemy przyprawę i smażymy. Zmielone pieczarki dusimy a na koniec doprawiamy. Kurczaka łączymy z pieczarkami. Dajemy na każdy naleśnik i zwijamy.
Naleśniki z mięsem i pieczarkami
Etap 1 Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i mieszamy
Naleśniki z mięsem i pieczarkami
Etap 2 Pieczemy naleśniki z dwóch stron.
Naleśniki z mięsem i pieczarkami
Etap 3 Kurczaka smażymy a zmielone pieczarki dusimy
Naleśniki z mięsem i pieczarkami
Etap 4 Kurczaka łączymy z przygotowanymi pieczarkami