Sposób przygotowania:
Naleśniki z musem budyniowo- bananowym
Przygotować ciasto. Do mleka dodać jajko i szczyptę soli, rozmieszać, porcjami wsypywać mąkę. Ciasto powinni mieć lejącą konsystencję. Wlać olej i zamieszać. Przygotować masę budyniową. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i posypać cukrem pudrem. Banany obrać i pokroić w kostkę. Budyń wymieszać z serkiem homogenizowanym, rodzynkami i bananami. Rozgrzać patelnię, wlać 1 łyżeczkę oleju, rozprowadzić na patelni i wylać. Na gorącą patelnię wlewać porcje naleśników (nie będą przywierać, bo olej jest w cieście), smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Nakładać porcje masy budyniowej z bananami, składać w trójkąty. Z wierzchu można posypać cukrem pudrem, ozdobić bitą śmietaną lub syropem owocowym.