Sposób przygotowania:
Naleśniki z musem truskawkowymI
Sposób przygotowania naleśników:
1. Mąkę wsypuję do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, wlewam wodę i mieszając stopniowo wlewam mleko. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
II
Sposób przygotowania masy twarogowej:
1. Twaróg przekładam do naczynia miksującego, wbijam jajko, wlewam śmietanę, wsypuję cukier, cukier waniliowy i miksuję około 5 minut.
III
Sposób przygotowania musu truskawkowego:
1. Truskawki myję, przekładam do rondelka, wsypuję cukier, wyciskam sok z cytryny i gotuję mieszając około 15 minut.
IV
Sposób przekładania:
1. Każdy naleśnik smaruję masą twarogową, składam w kopertki, układam w naczyniu i polewam musem truskawkowym.
V
2. Gotowe.
3. Smacznego.