Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Roladki ze schabu z fetą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Roladki ze schabu z fetą

Składniki:

Roladki ze schabu z fetą

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu z fetą

I

Roladki ze schabu z fetą
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy w plastry, rozbijamy, smarujemy farszem i układamy ser oraz szynkę.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Posypuję solą oraz pieprzem.
2. Ser feta mieszam z jogurtem i smaruję każdy kawałek mięsa, następnie układam po plasterku szynku i po połowie plasterka sera żółtego.

II

Roladki ze schabu z fetą
Zwijanie mięsa w roladki, panierowanie w bułce tartej oraz jajku i smażenie na rozgrzanym oleju.

3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie z bułce tartej.
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

5. Gotowe.
6. Smacznego.