Naleśniki z nadzieniem z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe i szybkie na każdą kieszeń.

Naleśniki z nadzieniem z indyka

Składniki:

Naleśniki z nadzieniem z indyka

 

  • naleśniki 8 szt.
  • indyk cały 35 dag
  • mąka pszenna tortowa 3 łyżka
  • mleko 1,5 szklanka
  • masło 1 łyżka
  • tłuszcz 1 łyżka
  • curry 2 łyżeczka
  • sól, pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Naleśniki z nadzieniem z indyka
Usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: w garnku rozgrzać masło, wsypać mąkę, dodać curry i smażyć na małym ogniu 5 min. Powoli wlewać mleko, stale mieszając, by nie porobiły się grudki. Raz zagotować. Przestawić na płytkę; doprowadzić do smaku sola i pieprzem, chwilę pogotować, włożyć drobno pokrojone mięso, wymieszać. Naleśniki grubo smarować nadzieniem, zwinąć w ruloniki, podsmażyć.