Sposób przygotowania:
Warzywna tortilla w sosie jogurtowo - czosnkowym
Składniki na naleśniki zmiksować na gładko z odrobiną soli i czosnku. Konsystencja powinna być rzadka. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisto.
Parówki pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić wraz z posiekanym ząbkiem czosnku. Podsmażyć na tym parówki. Po usmażeniu - odsączyć na papierowym ręczniku. Warzywa pokroić w kostkę. 2ząbki czosnku zmiażdżyć lub zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Wymieszać z jogurtem.
Warzywa wymieszać ze sobą dokładnie - posolić.
Naleśnik posmarować jogurtowym sosem i układać porcje liści sałaty, warzyw i parówki.
Zawijać : najpierw dół naleśnika, a następnie boki. Można owinąć gumką, by się nie rozleciały.
Parówki pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić wraz z posiekanym ząbkiem czosnku. Podsmażyć na tym parówki. Po usmażeniu - odsączyć na papierowym ręczniku. Warzywa pokroić w kostkę. 2ząbki czosnku zmiażdżyć lub zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Wymieszać z jogurtem.
Warzywa wymieszać ze sobą dokładnie - posolić.
Naleśnik posmarować jogurtowym sosem i układać porcje liści sałaty, warzyw i parówki.
Zawijać : najpierw dół naleśnika, a następnie boki. Można owinąć gumką, by się nie rozleciały.
biedroneczki