kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Naleśniki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

super danie z czerwonym barszczem...

Naleśniki z pieczarkami

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnie razem z 2 łyżkami oleju i zeszklić mieszając. Gdy zmięknie, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Dokładnie wymieszać i zostawić na ogniu – co jakiś czas mieszając – aż cały płyn odparuje.
Smażyć jeszcze chwilę, po czym oprószyć całość solą, pieprzem i mąką. Dokładnie wymieszać, zostawić na ogniu jeszcze przez chwilę i wlać mleko. Dokładnie wymieszać i poczekać, aż całość zgęstnieje.
Gotowym farszem nadziać naleśniki. Boczne brzegi zawinąć do środka i zwinąć naleśnika w rulon..
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć naleśniki ze wszystkich stron na bardzo delikatny, złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem.

Tagi:

naleśniki