mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Naleśniki z pieczarkami i serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniczki ładnie wyglądają i przy tym super smakują:)

Naleśniki z pieczarkami i serem

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami i serem

 

  • 8 naleśników
  • 1 cebulka
  • starty żółty ser ok. 20 dag
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami i serem
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, umieszczamy w garnku, solimy i pieprzymy. Gotujemy na małym ogniu. Gdy już odparują z wody, doprawiamy do smaku Vegetą oraz kilkoma chlupkami Magii. Tak przygotowane pieczarki można po ostudzeniu, długo przechowywać w lodówce, a także zmrozić i użyć kiedy będą nam potrzebne. Cebulkę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju na patelni. Połączyć z uduszonymi pieczarkami. Przyprawić do smaku, ale uważać jeśli pieczarki już wcześniej były doprawiane. Każdy naleśnik rozsmarować po całej powierzchni i zwinąć w rulonik. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego do ok. 160 st. C piekarnika i zapiekać ok. 20-25 min. bez przykrycia. Doskonale smakują gorące polane ketchupem:)