Sposób przygotowania:
Naleśniki z pomarańczowym serkiem
Naleśniki: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie tak, aby powstało ciasto naleśnikowe. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropli oliwy i smażymy okrągłe naleśniki. Farsz: Pomarańczę obieramy ze skórki i oddzielamy miąższ od błonek. Dzielimy na mniejsze cząstki i dodajemy do sera, dajemy cukier i sok z pomarańczy. Wszystko mieszamy. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier wanilinowy i sok z cytryny, ubijamy jeszcze przez chwilkę. Na połowę naleśnika nakładamy farsz serowy, naleśnik składamy na pół. Na górę szprycujemy bitą śmietanę, dajemy cząstki pomarańczy i doprawiamy podgrzanym dżemem. Można posypać świeżo startym cynamonem.