kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 930]

Naleśniki z ricottą i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem ricotta oraz owocami. Idealne na smaczne śniadanie, lunch do pracy albo dla dzieci.

Naleśniki z ricottą i owocami

Składniki:

Naleśniki z ricottą i owocami

podstawowe

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z ricottą i owocami
Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misie malaksera i zmiksować na gładką masę (lub wymieszać trzepaczką). Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Rozgrzać nieprzywierającą patelnię. Natłuścić olejem. Wlewać na patelnię nieduże porcje ciasta i smażyć naleśniki, z obu stron, do lekkiego zrumienienia. 

Wystudzone naleśniki ułożyć jeden na drugim, przykryć. Serwować z serkiem ricotta, płatkami migdałów i ulubionymi owocami sezonowymi.