Sposób przygotowania:
Naleśniki z ricottą i owocami
Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misie malaksera i zmiksować na gładką masę (lub wymieszać trzepaczką). Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię. Natłuścić olejem. Wlewać na patelnię nieduże porcje ciasta i smażyć naleśniki, z obu stron, do lekkiego zrumienienia.
Wystudzone naleśniki ułożyć jeden na drugim, przykryć. Serwować z serkiem ricotta, płatkami migdałów i ulubionymi owocami sezonowymi.
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię. Natłuścić olejem. Wlewać na patelnię nieduże porcje ciasta i smażyć naleśniki, z obu stron, do lekkiego zrumienienia.
Wystudzone naleśniki ułożyć jeden na drugim, przykryć. Serwować z serkiem ricotta, płatkami migdałów i ulubionymi owocami sezonowymi.
skuter5
lukrowanepierniczki