Sposób przygotowania:
Nalesniki z serem
Zaczynam od zrobienia nalesnikow. Z podanych skladnikow mieszam ciasto nalesnikowe i odstawiam je na ok. pol godziny. Po tym czasie smaze 6-7 cienkich nalesnikow.Podalam dwa przyklady na serowe nadzienie. 1.Twarozek, zoltka, cukier , cukier waniliowy,skorke cytrynowa i sok wymieszac . Rozgrzac piekarnik do 180° i wysmarowac naczynie zaroodporne maslem. Kazdy nalesnik posmarowac dzemem 2 lyzkami masy serowej, zwinac w rulonik i przekroic na polowe. Polowki ukladac w naczyniu i wstawic do piekarnika na ok10 min. W tym czasie przygotowac polewe do zapiekania. rozetrzec cukier z zoltkiem i dodac mleko ze smietana.Po 10 min. polac nalesniki i zapiekac dalej ok.20 min. Po zapieczeniu lekko przestudzic i posypac cukrem pudrem. 2. Nadzienie z rodzynkami : Namaczam rodzynki w rumie.Oddzielam zoltka od bialek. Zoltka , twarozek , cukier puder, cukier waniliowy, sok i skorke z cytryny mieszam na jednolita mase . Dodaje namoczone rodzynki. Ubijam piane z bialek dodajac lyzke cukru .Delikatnie mieszam piane z masa serowa i nadziewam nalesniki. Dalej postepuje tak jak z pierwsza wersja.Czesciej robie nadzienie z dzemem i serem bo rodzynki nie maja u nas wziecia ale polecam obie wersje .
bogda46
eli_555
yola
luna
Jojo
Sarenka
msewka
Natala1210
iwona3004