Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem białym
Z mleka, wody, jajka i mąki należy przygotować ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać kropelkę oleju, smażyć na niej naleśniki z obu stron.
Z sera białego, jajka, cukru waniliowego i budyniu śmietankowego przygotować masę serową. Jeśli jest nie jest rzadki można dodać niewielką ilość śmietany lub jogurtu naturalnego. Serem smarować naleśniki, składać je w "chusteczkę". Naleśniki ponownie obsmażać z obu stron, żeby jajko użyte do masy serowej nie było surowe.
Z sera białego, jajka, cukru waniliowego i budyniu śmietankowego przygotować masę serową. Jeśli jest nie jest rzadki można dodać niewielką ilość śmietany lub jogurtu naturalnego. Serem smarować naleśniki, składać je w "chusteczkę". Naleśniki ponownie obsmażać z obu stron, żeby jajko użyte do masy serowej nie było surowe.