WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Naleśniki z serem i czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki tradycyjne usmażone z ciasta z dodatkiem wody gazowanej zwinięte z białym serem wymieszanym z serkiem waniliowym podane ze świeżymi czereśniami i cukrem pudrem.

Naleśniki z serem i czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem i czereśniami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i czereśniami

ETAP 1:

Mąkę tortową wsypać do miski. Wbić jajko. Wsypać cukier. Wlać wodę i mleko i zmiksować wszystko na jednolite ciasto bez grudek.

Na patelni naleśnikowej rozgrzewać po odrobinie oleju i smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.

Usmażone naleśniki zdejmować na talerz. Ser biały przełożyć do miski. Dodać serek waniliowy i cukier waniliowy i wymieszać dokładnie.

Farszem smarować naleśniki i zwijać je w rulony. Zwinięte naleśniki przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać masło klarowane i ułożyć naleśniki. Obsmażyć z obu stron. Wyłożyć na talerze. Oprószyć cukrem pudrem a obok naleśników ułożyć wydrylowane czereśnie.

Czereśnie można tez ułożyć na serze w środku naleśników ale wtedy naleśniki będą bardzo grube i niewygodnie się kroi.

Naleśniki z serem i czereśniami
Naleśniki z serem po obsmażeniu na patelni na maśle przed udekorowaniem
Naleśniki z serem i czereśniami
Naleśniki w trakcie obsmażania na maśle klarowanym
Naleśniki z serem i czereśniami
Naleśnik zwinięty z serem i przekrojony na pół
Naleśniki z serem i czereśniami
Naleśnik posmarowany serem białym wymieszanym z serkiem waniliowym