Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i czereśniamiETAP 1:
Mąkę tortową wsypać do miski. Wbić jajko. Wsypać cukier. Wlać wodę i mleko i zmiksować wszystko na jednolite ciasto bez grudek.
Na patelni naleśnikowej rozgrzewać po odrobinie oleju i smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Usmażone naleśniki zdejmować na talerz. Ser biały przełożyć do miski. Dodać serek waniliowy i cukier waniliowy i wymieszać dokładnie.
Farszem smarować naleśniki i zwijać je w rulony. Zwinięte naleśniki przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać masło klarowane i ułożyć naleśniki. Obsmażyć z obu stron. Wyłożyć na talerze. Oprószyć cukrem pudrem a obok naleśników ułożyć wydrylowane czereśnie.
Czereśnie można tez ułożyć na serze w środku naleśników ale wtedy naleśniki będą bardzo grube i niewygodnie się kroi.