gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Naleśniki są pyszne, u nas goszczą co najmniej raz w tygodniu. Uwielbiają je wszyscy. Dlatego lubię z nimi eksperymentować.

Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską
Mąkę wymieszać z solą, dodać jajka i mleko. Całość wymieszać mikserem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Pomidor pokroić w paski. Na rozgrzany tłuszcz wylać trochę ciasta, aż powstanie kółko na całą patelkę. Po chwili przełożyć na drugą stronę, i dać na połowę naleśnika trochę sera, kiełbasę spichlerza rusieckiego pokrojoną w kotkę i części pomidora, przykryć drugą stroną (bez dodatku).

Smażyć jeszcze chwilę z obu stron. Podawać ciepłe, polane np. keczupem. Smacznego. 
Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską
Na sam początek należy przygotować ciasto
Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską
Później przygotowane ciasto wylewamy na patelnię
Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską
Później do lekko podsmażonego ciasta dodajemy składniki.
Naleśniki z serem i kiełbasą krakowską
Wszystkie składniki przekładamy na połowę ciasta i przykrywamy. Smażymy jeszcze chwilę.

Tagi:

naleśniki