Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszą i kiełbasą
Z mąki,mleka, 2 jajek i 0,5 szklanki letniej wody robimy gładkie ciasto. Do ciasta dodajemy cukier,odrobinę papryki w proszku,szczyptę soli i pieprz mielony. Smażymy naleśniki. Cebulę i kiełbasę kroimy na drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy oczyszczone,pokrojone na cienkie plasterki pieczarki i wszystko podsmażamy. Kaszę gotujemy na sypko,odsączamy i łączymy z zawartością patelni. Studzimy i wszystko mieszamy z posiekaną natką pietruszki i startym serem. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem i nakładamy po porcji na każdy naleśnik. Zwijamy w krokiety i obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Podsmażamy krokiety na rumiano na olej.