Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym
NADZIENIE : W garnku zagotować wodę z odrobiną soli, włożyć woreczek z ryżem i gotować według zaleceń. Po ugotowaniu odsączyć, rozciąć woreczek i przesypać ryż do garnka. W szerokim rondlu rozgrzać trochę oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i chwilę smażyć. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i dalej smażyć a następnie dodać kurki. Całość smażyć chwilę, dodać przyprawy, ryż i posiekany seler, wymieszać farsz i lekko przestudzić. Na koniec dodać starty żółty ser i ponownie wymieszać farsz. NALEŚNIKI : Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut a potem nalewać łyżka wazową porcje ciasta na gorącą patelnię i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron. Usmażone układać jeden na drugim na talerzu. WYKONANIE : Na naleśniki kłaść porcje nadzienia, składać lub zawijać w krokiety. Następnie każdy krokiet zanurzać w rozmąconym z odrobiną soli jajku, panierować w tartej bułce i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z każdej strony. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać na gorąco.
monikaT83
zewa
Dziękuję, lubię różne kombinacje :)
Chupi_in_the_kitchen
zewa
Dziękuję i miło Cię znowu widzieć na Gotujmy :)