Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem topionym i warzywami.
1. Wg własnego przepisu przygotowujemy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i drobno kroimy. Brokuła i kalafior płuczemy i razem z marchewką gotujemy w osolonym wrzątku, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
3. Serki przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Z warzywami po ugotowaniu robimy to samo, następnie mieszamy je dokładnie razem z serkiem, tworząc jednolity farsz.
4. Na środku każdego naleśnika kładziemy ser z warzywamy, rozsmarowujemy go i placek zawijamy w rulonik. Podajemy z sosem czosnkowym.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i drobno kroimy. Brokuła i kalafior płuczemy i razem z marchewką gotujemy w osolonym wrzątku, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
3. Serki przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Z warzywami po ugotowaniu robimy to samo, następnie mieszamy je dokładnie razem z serkiem, tworząc jednolity farsz.
4. Na środku każdego naleśnika kładziemy ser z warzywamy, rozsmarowujemy go i placek zawijamy w rulonik. Podajemy z sosem czosnkowym.