nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Naleśniki z serem topionym i warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Proponuję podawać je z sosem czosnkowym.

Naleśniki z serem topionym i warzywami.

Składniki:

Naleśniki z serem topionym i warzywami.

 

  • Składniki na ciasto naleśnikowe: mąka, mleko, woda, jajka.
  • Składniki na farsz:
  • 3 op. serka topionego kremowego w kostce (300 g)
  • kilka małych różyczek brokuła
  • kilka małych różyczek kalafiora
  • mała marchewka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem topionym i warzywami.
1. Wg własnego przepisu przygotowujemy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i drobno kroimy. Brokuła i kalafior płuczemy i razem z marchewką gotujemy w osolonym wrzątku, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
3. Serki przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Z warzywami po ugotowaniu robimy to samo, następnie mieszamy je dokładnie razem z serkiem, tworząc jednolity farsz.
4. Na środku każdego naleśnika kładziemy ser z warzywamy, rozsmarowujemy go i placek zawijamy w rulonik. Podajemy z sosem czosnkowym.