Sposób przygotowania:
Naleśniki z śmietanką i orzechami
Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i miksujemy. Odstawiamy na 30 minut.
W międzyczasie orzechy włoskie kroimy ostrym nożem na małe kawałki.
Schłodzoną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy śmietan- fix i miksujemy na sztywno, wstawiamy do lodówki.
Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju. Każdy naleśnik smarujemy ubitą śmietanką i posypujemy orzechami, zwijamy i przekładamy na talerz.
W międzyczasie orzechy włoskie kroimy ostrym nożem na małe kawałki.
Schłodzoną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy śmietan- fix i miksujemy na sztywno, wstawiamy do lodówki.
Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju. Każdy naleśnik smarujemy ubitą śmietanką i posypujemy orzechami, zwijamy i przekładamy na talerz.