Sposób przygotowania:
Naleśniki a'la Gundel
Przygotować ciasto: Mleko wymieszać z wodą gazowaną, dodać jajko cukier oraz sól i roztrzepać. Na koniec dodać mąkę i całość dokładnie roztrzepać, aby nie było grudek. Smażyć cienkie naleśniki.
Przygotować nadzienie: Na suchej patelni uprażyć posiekane orzechy oraz płatki migdałowe, a następnie zmiksować z blenderze.
Śmietankę zagotować, dodać skórkę pomarańczową oraz rodzynki i gotować 5 min, następnie dodać zmiksowane orzechy oraz migdały, a na koniec rum. Każdy naleśnik smarować przygotowanym nadzieniem i złożyć.
Przygotować polewę: Czekoladę wraz z masłem i śmietanką rozpuścić.
Żółtka utrzeć z cukrem na puch, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i śmietanką. Tak przygotowaną polewą polać naleśniki.
Przygotować nadzienie: Na suchej patelni uprażyć posiekane orzechy oraz płatki migdałowe, a następnie zmiksować z blenderze.
Śmietankę zagotować, dodać skórkę pomarańczową oraz rodzynki i gotować 5 min, następnie dodać zmiksowane orzechy oraz migdały, a na koniec rum. Każdy naleśnik smarować przygotowanym nadzieniem i złożyć.
Przygotować polewę: Czekoladę wraz z masłem i śmietanką rozpuścić.
Żółtka utrzeć z cukrem na puch, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i śmietanką. Tak przygotowaną polewą polać naleśniki.