Sposób przygotowania:
Naleśniki z szynką i farszem warzywnym
Por pokroić w pół krążki, marchew obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, szynkę pokroić w paseczki. Składniki wymieszać, poddusić na patelni z dodatkiem masła, przyprawić solą, pieprzem.
W tym czasie brokuł podzielić na małe różyczki, blanszować we wrzątku (trzymać ok 5-7 minut).
Do podduszonych warzyw dodać brokuł - farsz gotowy.
Składniki na naleśniki miksujemy (dodajemy stopniowo mąki). Smażymy naleśniki - wyjdzie około 12-15.
Na naleśnik nakładamy farsz, zwijamy w rulonik, podajemy od razu po przyrządzeniu. Smacznego!!!!
W tym czasie brokuł podzielić na małe różyczki, blanszować we wrzątku (trzymać ok 5-7 minut).
Do podduszonych warzyw dodać brokuł - farsz gotowy.
Składniki na naleśniki miksujemy (dodajemy stopniowo mąki). Smażymy naleśniki - wyjdzie około 12-15.
Na naleśnik nakładamy farsz, zwijamy w rulonik, podajemy od razu po przyrządzeniu. Smacznego!!!!