Sposób przygotowania:
Tradycyjne naleśniki z twarogiem
Jajka i mleko mieszamy, dodajemy przesianą mąkę i dobrze ciasto wymieszać trzepaczką aż stanie się jednolite. Następnie rozprowadzamy ciasto wodą i mieszamy. Patelnie dobrze rozgrzewamy, następnie nacieramy słoniną. Wlewamy ciasto w jeden punkt na patelni i poruszając nią dokładnie rozprowadzamy ciasto po dnie patelni. Naleśniki smażymy z obu stron.
Twaróg przepuszczamy przez maszynkę dodajemy żółtko, cukier i cukier waniliowy, wszystko wyrabiamy.
Usmażone naleśniki smarujemy twarogiem i zwijamy.
Smacznego.
Twaróg przepuszczamy przez maszynkę dodajemy żółtko, cukier i cukier waniliowy, wszystko wyrabiamy.
Usmażone naleśniki smarujemy twarogiem i zwijamy.
Smacznego.