Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarogiem
CIASTO
Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić jajka.
Dodać mleko i wodę, tyle wody by ciasto miało gęstość śmietany.
Zmiksować wszystko robotem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać porcję ciasta i smażyć naleśniki na złoty kolor.
MASA SEROWA
Ser przełożyć do miski, dodać śmietanę i cukier, rozetrzeć widelcem.
Gotowe naleśniki smarować twarogiem i zwijać w rulon.
Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić jajka.
Dodać mleko i wodę, tyle wody by ciasto miało gęstość śmietany.
Zmiksować wszystko robotem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać porcję ciasta i smażyć naleśniki na złoty kolor.
MASA SEROWA
Ser przełożyć do miski, dodać śmietanę i cukier, rozetrzeć widelcem.
Gotowe naleśniki smarować twarogiem i zwijać w rulon.