mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

naleśniki z wątróbką cielęcą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na wyborne naleśniki, może trochę nietypowe:)

naleśniki z wątróbką cielęcą

Składniki:

naleśniki z wątróbką cielęcą

 

  • 8 naleśników,
  • 1 wątróbka,
  • 10 dag słoniny,
  • 15 dag masła,
  • ¼ rosołu z kostki,
  • 1 cebula,
  • przyprawa do mięs,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

naleśniki z wątróbką cielęcą
Usmażyć naleśniki. Wątróbkę naszpikować słoniną i udusić, następnie utrzeć ją na tarce lub przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulę udusić na maśle lub słoninie, włożyć w to wątróbkę, posolić, popieprzyć, wlać trochę rosołu i razem przesmażyć. Rondel wysmarować masłem i układać warstwami naleśniki z wątróbką. Upiec w gorącym piekarniku.
Przybrać zieloną pietruszką i podawać.