Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Naleśniki zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Spróbuj i sam oceń!

Naleśniki zapiekane

Składniki:

Naleśniki zapiekane

 

  • Ciasto;
  • 25dag.mąki,
  • 3jajka,
  • 1szkl.mleka,
  • 1szkl.wody,
  • sól
  • Nadzienie;
  • 25dag.tłustego sera twarogowego,
  • 20dag.szynki,
  • 1cebula,
  • 1łyżeczka oregano,
  • sól i pieprz
  • Do polania;
  • 1\2szkl.kwaśnej śmietany 22%
  • 1-2łyżki płatków migdałowycz do posypania

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane
Wszystki składniki ciasta zmiksować ze szczyptą soli i odstawić na 30min.Rozgrzaną patelnię posmarować słoniną i usmażyć naleśniki. Cebulę posiekaćTwaróg utrzeć na krem,dodać sól pieprz,oregano oraz cebulę i dokładnie wymieszać.Szynkę pokroić w plastry.Każdy naleśnik posmarować farszem,położyć na nim plaster szynki,jeszcze raz posmarować farszem i zwinąć w rulon.Żaroodporne naczynie posmarować masłem ułożyć w nim naleśniki,polać śmietaną i zapiekać ok.25min.w 200"C.Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni i przed podaniem posypać nimi naleśniki.

Tagi:

sery ciasto ser