Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i smażyć cienkie naleśniki. Aby ciasto miało odpowiednią konsystencję dodać w razie potrzeby więcej mąki lub mleka.
Przygotowanie farszu zaczynamy od posiekania cebuli. Należy ją zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, potem dodać mięso mielone i podsmażyć. Warzywa korzeniowe obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody i smażyć pod przykryciem około 20 minut.
Następnie dodać koncentrat i przecier, doprawić i dusić jeszcze 20 minut. Na naleśniki nakładać farsz, składać na 4 i układać na blaszce do pieczenie.
Całość posypać startym żółtym serem i przyprawami. Zapiekać pod przykryciem około 30 minut. Smacznego :)
Przygotowanie farszu zaczynamy od posiekania cebuli. Należy ją zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, potem dodać mięso mielone i podsmażyć. Warzywa korzeniowe obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody i smażyć pod przykryciem około 20 minut.
Następnie dodać koncentrat i przecier, doprawić i dusić jeszcze 20 minut. Na naleśniki nakładać farsz, składać na 4 i układać na blaszce do pieczenie.
Całość posypać startym żółtym serem i przyprawami. Zapiekać pod przykryciem około 30 minut. Smacznego :)